top of page

WERKWIJZE

Animaties zijn er in vele soorten en maten en worden vaak ingezet voor bijvoorbeeld interne communicatie, ter ondersteuning van marketing of als onderdeel van een grotere campagne gebruikt.  Als bij jou de wens is ontstaan voor het maken van een animatie ga ik graag met je in gesprek om te bekijken óf en hóe een animatie past bij jou idee. Na dit gesprek ga ik een offerte maken met een eerste idee en voorstel voor de animatie, een globale planning en een inschatting van de kosten.  

Bij het maken van een animatie volg ik altijd een aantal stappen. Na elke elke stap is er ruimte voor overleg en feedback. Op die manier blijf je altijd betrokken bij het proces en komen we samen tot het resultaat waar we allen blij van worden. Na elke stap verwerk ik de eventuele feedback en bij akkoord volgt de volgende stap. 

 

1. Ontvangen van input en schrijven van het SCRIPT. In deze fase wordt het idee, samen met alle beschikbare informatie, vertaald naar een begrijpelijk verhaal. Indien besloten wordt voor een video met voice-over wordt in deze fase ook een eerste opzet geschreven voor een voice over tekst.

 

2. VISUALISEREN van eigen unieke vorm en stijl voor de animatie. In deze ontwerpfase denk ik na over kleur, vormentaal, visuele elementen, lettertypes etc. Als animator vind ik deze fase al leuk om de beelden te bedenken.

3. Maken van een STORYBOARD. Het script wordt vertaald naar beeld. Dit geeft een heel goed eerste idee over de scenes in de animatie en hoe deze aansluiten op het script.

4. PRODUCTIE van animatie. Dit is de grootste stap waarin de composities worden uitgewerkt en de elementen daadwerkelijk gaan bewegen. Omdat nu de timing cruciaal is worden teksten definitief gemaakt en ingesproken. Tijdens dit proces maak ik op gezette tijden previews om de voortgang te delen.

5. Nabewerking van GELUID. De animatie komt pas echt tot leven wanneer beeld en geluid elkaar versterken. Zodoende wordt er gezocht naar passende muziek of - als het budget dat toe laat - wordt er muziek speciaal gecomponeerd. Naast muziek worden er ook geluidseffecten toegevoegd.

6. OPLEVERING. De animatie is helemaal klaar en wordt aangeleverd in de gewenste specificaties. 

bottom of page